V posledních letech člověk často zapomínáme na sebe a na to, že i naše tělo potřebuje dostatek zdraví prospěšných látek. Člověk ani někdy neřeší, co vůbec jí. Výsledkem toho všeho je oslabení imunity, překyselení organismu, únava, trávicí potíže, obezita, vysoký cholesterol apod.
Pravidelné pití čerstvých šťáv dodá tělu doporučenou dávku vitamínů minerálů, enzymů a zdraví prospěšných látek. Naše tělo si vezme z domácích šťáv 4x více vitamínů a vstřebá je do 15 minut a vy tak brzy na sobě pocítíte úžasné změny. Domácí šťáva je totiž nejlépe stravitelnou podobou vitamínů, jakou do sebe můžete dostat.
Není šťáva, jako šťáva!
Doma připravené ovocné a zeleninové šťávy jsou nejenom zdravé, ale taky velmi chutné Šťávy jsou plné vitamínů, minerálů, živých enzymů a dalších biologicky významných látek.
Pití čerstvých šťáv čistí a detoxikuje organismus, podporuje trávení, snižuje nadváhu, odstraňuje únavu, podporuje imunitní systém, dodává tělu energii a vitalitu.
Benefity domácích čerstvých šťáv
Jejich hlavní výhodou je to, že se rychleji vstřebají. Doslova během několika minut po vypití zažijete obrovský příval energie a vitamínů Nic jiného vám nedodá energii tak rychle, jako tyto čerstvé Freshe. Vyzkoušejte a sami to zajisté na sobě pocítíte.
Ovocné šťávy se doporučují konzumovat dopoledne. Je to z toho důvodu, že jsou zdrojem jednoduchých cukrů, které jsou důležité k regeneraci svalů i celého organismu. Působí na celkový výkon organismu, zvládání stresu i psychickou pohodu. Naopak zeleninové šťávy můžete do svého jídelníčku zařadit kdykoliv během dne. Udržují správné pH v organismu. Nerovnováha vzniká kvůli jídlu, nedostatečnému pití a také stresu.
Proč nepít 100% kupované džusy
Mnozí z vás se určitě domnívají, že 100% džus, který kupuje v obchodě je bohatý na vitamíny, je bez cukrů, barviv a koncentrátů a proto musí být zdravý. Ale je tomu opravdu tak? Je to všechno jenom pohádka!
Slovo 100% džus znamená, že hlavní složkou je např. pomeranč. Pokud si pečlivě přečtete složení, uvidíte, že to ale není pravda. Každý džus, aby dlouho vydržel a dobře chutnal, musí být pasterizován. Tím pádem je obohacený o příslušné konzervanty, barviva, dochucovadla, či dokonce zahušťovadla. Tohle všechno způsobí zničení tolika zdraví prospěšných látek :-(
A už vůbec se raději nezmiňujme o tom, jak kvalitní suroviny, jsou na tyto džusy použity. Nebuďte naivní, vždyť kdo by kontroloval každý pomeranč, jablko či jinou surovinu, při výrobě džusu. Džus rozhodně není zdravý nápoj. Jediné jeho pozitivum je trvanlivost a to, že vydrží po dlouhou dobu. Ale o ovoci či zelenině v tomto případě nemůže být ani řeč.