Podzim se pomalu blíží a to je ten pravý čas, kdy spousta z nás přemýšlí, jak zpracovat dýni. Někteří ji suší, jiní si ji zavařují, dělají marmelády apod.
Dýně nejenom skvěle chutná, ale má zároveň velký přínos pro naše zdraví.
- Zahání hlad - skvěle zasytí na dlouhou dobu, je bohatá na sacharidy a bílkoviny
- Obsahuje antioxidanty – chrání před volnými radikály a zpomaluje stárnutí
- Obsahuje spoustu vitamínu C – podporuje imunitní systém, dodává kůži lesk a pružnost
- Zahání depresi – obsahuje L-Tryptofan – navozuje příjemné pocity a tak zabraňuje depresím
Použijte dýni netradičně a připravte si z ní domácí šťávu v odšťavňovači.
Tip: Dužinu dýně rozkrájejte na kousky, ponechte i semínka (obsahují antioxidanty) a odšťavňěte. Nakonec můžete dochutit skořicí či muškátovým oříškem. Šťáva tak získá lahodnou a jemnou chuť.
Kombinace: Vyzkoušejte Dýně + Pomeranč + Limetka + Mrkev + Jablko a nebo místo limetky použijte řapíkatý celer.