V tom dnešním horku jsem si dnes toto jahodové pyré udělala - a přiznám se, doslova mě to nakoplo.
V tom dnešním horku jsem si dnes toto jahodové pyré udělala - a přiznám se, doslova mě to nakoplo.
Úplně se vidím, jak jsem byla malá :-) Musím ten recept znovu oprášit a udělat i svým dětem. Je to mňamka :-)
V těchto dnech u nás jedno z nejoblíbenějších jídel. Jen to střídám a místo jahod dávám i maliny. Doslazuji hnědým cukrem, někdy medem. Ale jenom trošku stačí. Jahody i maliny jsou již sladké. A v těchto horkých dnech, ani na moc sladké chuť není :-) Hlavně , že je to studené :-)
Moc děkuji za recept. Opravdu jednička - jak říkají moje děti. Tento týden jsem jim ho dělala už dvakrát. Už se těším na léto, kdy bude jahod dostatek :-) Jak se říká, domácí, jsou domácí :-)
Suroviny: zmrazené jahody, kysaná smetana (popř. bílý jogurt), med pro oslazení (popř. cukr)
Postup: V odšťavňovači Kuvings vyměňte síto za homogenizační pouzdro. Všechny suroviny smíchejte a postupně vkládejte do odšťavňovače. Čím více dáte medu a smetany, tím bude konzistence řidčí.